Beste lezer,

 

 

In deze nieuwsbrief #13 vind je:

 

  • COVID-19: Een tijd om verantwoord te vernieuwen
  • Sociale aspect van thuiswerken vraagt aandacht
  • Estafettecolumn - Stakeholder inclusiviteit als accelerator voor de SDG's
  • L.E.S. in crisis platform
 

COVID-19: Een tijd om verantwoord te vernieuwen

 

Er wordt gesproken over een traumatische tijd voor wetenschappers met een onderwijshart en een sterke academische identiteit. Wereldwijd worstelen universiteiten met de nieuwe eisen en grenzen aan onderwijs. Het verrijken van het digitale onderwijs met momenten voor persoonlijk contact, blijkt voor Lidewey van der Sluis een manier om het gebrek aan fysieke sociale interactie enigszins te compenseren. 

 

 

Organizational Transformation

Sociale aspect van thuiswerken vraagt aandacht

 

Thuiswerken en online overleggen gaat prima, maar er is een keerzijde dat mensen langer thuis moeten werken. Sociale contacten worden gemist en sommigen ervaren zelfs een gevoel van sociale isolatie. Dit blijkt uit het onderzoek dat Pascale Peters, Martine Coun en Moneypenny BV deden naar de beleving van thuiswerken in tijden van corona. 

 

 

Modern Governance

Stakeholder inclusiviteit als accelerator voor de SDG's

 

Het belang van de Sustainable Development Goals (SDG's) wordt alleen maar duidelijker door de huidige COVID-19 crisis. De crisis versnelt de sociale, economische en digitale trends, legt de kwetsbaarheden van ons huidige systeem duidelijker bloot en schept ook meer ruimte voor verbondenheid en draagvlak voor duurzaamheid. De vraag is hoe stakeholders en hun belangen een sterkere rol kunnen krijgen door middel van de SDG's. In de publicatie ‘Stakeholder Inclusion as accelerator for the SDG's' wordt een nieuw model met zes aspecten van stakeholder engagement gekoppeld aan inspirerende cases van Nederlandse bedrijven en quotes van topbestuurders. Dit levert tien concrete aanbevelingen en een praktische vragenlijst op, waarmee bedrijven zelf aan de slag kunnen gaan.

 

L.E.S. in crisis platform

Iedereen wordt geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus, ook al zijn die voor onze maatschappij, economie en organisaties nog niet goed te overzien. 

 

Vanuit Nyenrode delen we onze expertise om leiders en professionals van organisaties te helpen in deze turbulente tijden. 

 

 Wij bieden:

  • Nyenrode-bites; korte colleges met hoogleraren en sprekers van Nyenrode
  • Online ‘Transformation Clinics’ onder begeleiding van Nyenrode-docenten leer je, vanuit verschillende perspectieven, stappen vooruit te zetten op onbekend terrein, te leiden in uitdagende tijden en positie en strategie te kiezen om beter uit de crisis te komen
  • Blended classes; voor als je dieper wilt ingaan op persoonlijke of organisatie-specifieke leervragen
  • Webinars waarin de situatie vanuit het oogpunt van verschillende sectoren besproken wordt 
  • Actuele op de crisis gebaseerde artikelen van onze hoogleraren, docenten, deelnemers en alumni
  • Podcasts over digitalisering en het nieuwe werken 

 
 

VOLG NYENRODE OP SOCIAL MEDIA VOOR MEER NIEUWS

 

NYENRODE BUSINESS UNIVERSITEIT

BREUKELEN: STRAATWEG 25  0346 291 211

AMSTERDAM: KEIZERSGRACHT 285  020 427 42 86

INFO@NYENRODE.NL

NYENRODE.NL

Wil je geen L.E.S. in crisis-nieuwsbrief meer ontvangen? Klik dan hier om het ons te laten weten.