Maaliskuu 2019
 
Rakentamisen ja kunnossapidon ajankohtaiset
Vuoden 2019 työturvallisuusteemana ”Turvallisuuskulttuuri luodaan yhdessä”
Turvallisilla linjoilla –lehti julkaistaan jatkossa asiakaslehden liitteenä.
Paperisena versiona lehti jaetaan Fingridin työmaille.

Lue lisää › 

      
 
Työturvallisuuden taso parantui huomattavasti vuonna 2018 Fingridin työmailla
Työtapaturmataajuudelle asetettu välitavoite vuodelle 2018 saavutettiin kirkkaasti ja tästä voimme kaikki olla tyytyväisiä.
 
Lue lisää ›  

         
 
Fingrid toteuttaa digitaalisen sähköaseman pilotin
Fingrid on valinnut kumppanikseen Empower PN Oy:n ja Sprecher Automationin digitalisoimaan Pernoonkosken sähköaseman. Tavoitteena on saada kokemuksia ja kartoittaa mahdollisuuksia digitaalisen tekniikan hyödyntämisestä sähköasemaympäristössä. 
 
Lue lisää ›    

        
 
Fingridin polttokennopilotti Tuomelan asemalla
Fingrid pilotoi metanolipolttokennoa Tuomelan sähköaseman 220V akuston 24h varmentamiseen. Pilotointi toteutetaan yhdessä Leppäkosken sähkön kanssa. Leppäkosken sähkö on rakentanut polttokennokontin, joka on paikalle tuotava käyttövalmis ratkaisu akuston lataamiseen sähkökatkon aikana. T&K-hankkeessa selvitetään uuden tekniikan toimintaa ja soveltuvuutta Fingridin sähköaseman 24h varmentamisen tarpeisiin, sekä polttokennon käyttövarmuutta.

Polttokenno käynnistyy automaattisesti, kun se havaitsee sähkönjakelussa häiriön. Käynnistykseen polttokenno ottaa tehon sähköaseman akustolta ja käynnistyttyään alkaa ladata akustoa. Polttokenno tuottaa energiaa vesimetanoliseoksesta. Yksinkertaistettuna metanoli muunnetaan vedyksi, joka reagoi hapen kanssa tuottaen energiaa ja vettä. Tuomelan akuston kuormilla polttokennolla voidaan ladata noin 100h ilman tankkausta.