Elisa | Askeleet tulevaisuuden asiointiin ja asiakaspalveluun
Alternative desc
Elisa | Asiakaskokemuksen mittaamisen oppaan lataus
Lataa asiantuntijamateriaali ja ota askel kohti tulevaisuuden asiakaspalvelua.

Onko asiakaspalvelunne jäämässä ajan jalkoihin?

 

Digitalisaatio on tullut jäädäkseen. Asiakkaat odottavat saavansa palvelua valitsemassaan kanavassa valitsemallaan hetkellä. Yritysten tehtävä on ratkaista, kuinka teknologiaa voidaan hyödyntää parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen luomiseen. Lataa asiantuntijoidemme kirjoittama opas ja askella kohti tulevaisuuden asiakaspalvelua ja asiointia. Oppaassa kerromme muun muassa

 

  • Millaista on älykäs ja ennakoiva asiointi
  • Miten sujuvasti yhdistää teknologia ja ihminen 
  • Kuinka hyödyntää asiakaspalvelun data koko yrityksessä
  • Miten kaikkikanavaisuus vahvistaa asiakaskokemusta 

 

Oppaasta pääset lukemaan myös konkreettisia esimerkkejä ja case-tarinoita asiakaskokemuksen kehittämisestä.

 

 

Moderni asiakaspalvelu näkyy asiakaskokemuksen lisäksi myös liiketoiminnan tuloksessa 

 

Oppaassa pureudutaan yrityksen asiakaspalvelun kehittämiseen tulevaisuuden vaatimusten mukaiseksi. Samalla opas nostaa esiin mahdollisuuksia, joita teknologiat luovat koko liiketoiminnan kasvulle ja kehittämiselle asioinnin kehittämisen myötä. Lisäksi esittelemme oppaassa Elisan asiantuntijoiden kehittämän asiakaspalvelun maturiteettimallin, joka auttaa yritystä hahmottamaan askeleet perinteisestä asiakaspalvelusta kohti tulevaisuuden asiakasarvon yhdistävää keskusta.

 

Lue oppaasta, mitä asioinnilta tulevaisuudessa odotetaan ja kuinka asiakaspalvelu tuottaa arvoa koko liiketoiminnalle.

Elisa

 

Asioinnin ja asiakaspalvelun tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja tuottaminen on osa Elisan Yritysasiakkaat-yksikön IT-liiketoimintaa. Tarjoama sisältää digitaalisen asioinnin palvelumuotoilua sekä digitaalisia puhevaihde- ja asiakaspalveluratkaisuja integroituna CRM-järjestelmiin. 

 

Asiakaskohtaisesti toteutamme prosessien automatisointia tekoälysovelluksilla, robotiikalla ja ohjelmistokehityksellä. Näiden asiointipalvelualustojen ylläpitoa ja kehitystä tarjoamme jatkuvana palveluna.

 

Olemme tehneet asiointia parantavia toimituksia tuhansille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso tarkemmin Elisan tietosuojaperiaatteet. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen. Ilmoittautuessasi webinaariimme, tapahtumaamme tai lataamalla jonkin oppaistamme tallennamme sinusta tarvittavat yhteystiedot ja yhdistämme ne asiakastietojärjestelmäämme. Näin saamme tiedon tekemistäsi toimista esimerkiksi asiakaspalvelumme tietoon. Yhdistämistä tarvitaan erityisesti tilanteissa, joissa esimerkiksi tapahtuman ajankohta muuttuu ja haluamme ottaa sinuun yhteyttä. © Elisa Oyj 2020