Elisa | Asiakaspalvelu arvoa tuottavaksi yksiköksi
Alternative desc
Elisa | Asiakaskokemuksen mittaamisen oppaan lataus
Alternative desc

Arvokas asiakaspalvelu – osoita liiketoimintahyödyt mittaamalla

 

Asiakaskokemuksen kehittämisen tärkeimpiä mittareita ovat ne, jotka porautuvat suoraan asiakkaalle ja yritykselle eniten arvoa tuottaviin prosesseihin. 

 

Liiketoimintatavoitteisiin keskittyvillä mittareilla voit tuoda päivänvaloon asiakasymmärryksen merkityksen ja arvon sekä saada yrityksen johdon ymmärtämään, miksi tähän kannattaa panostaa jatkossakin.

 

Asiantuntijoidemme kirjoittamasta oppaasta saat 

 

  • tietoa datan hyödyntämisestä ja arvonluontimallin kehittämisestä
  • vinkit asiakaspalvelun mittareiden valitsemiseen ja esittelyyn eteenpäin – näkemystä siihen, mikä johtoa kiinnostaa
  • konkreettisia ja numeerisia esimerkkejä asiakaspalvelun investoinneista, jotka maksavat itsensä takaisin. 

 

Tuottaako asiakaspalvelunne arvoa ja tulosta?

 

Monet painivat sen kanssa, että asiakaskokemuksen mittaaminen ei ole riittävän konkreettista vakuuttamaan esimerkiksi johtoa siitä, että siihen investointi kannattaa. Mitä jos voisitkin tuoda asiakaspalvelun tulokset johtoryhmän eteen euroina? 

 

Lataa maksuton oppaamme ja poimi vinkit sekä esimerkkilaskelmat, joilla löydät oikeat kehittämiskohteet ratkaistavaksi sekä onnistut viestimään tuloksista. 

 

Lataa asiantuntijaopas tästä

Elisa

 

Asioinnin ja asiakaspalvelun tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja tuottaminen on osa Elisan Yritysasiakkaat-yksikön IT-liiketoimintaa. Tarjoama sisältää digitaalisen asioinnin palvelumuotoilua sekä digitaalisia ratkaisuja asiakasrajapintaan – esimerkiksi puhelinvaihde- ja asiakaspalveluratkaisuja sekä CRM-hankkeita.

 

Asiakaskohtaisesti toteutamme prosessien automatisointia tekoälysovelluksilla, robotiikalla ja ohjelmistokehityksellä. Olemme tehneet asiointia parantavia toimituksia tuhansille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso tarkemmin Elisan tietosuojaperiaatteet. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen. Ilmoittautuessasi webinaariimme, tapahtumaamme tai lataamalla jonkin oppaistamme tallennamme sinusta tarvittavat yhteystiedot ja yhdistämme ne asiakastietojärjestelmäämme. Näin saamme tiedon tekemistäsi toimista esimerkiksi asiakaspalvelumme tietoon. Yhdistämistä tarvitaan erityisesti tilanteissa, joissa esimerkiksi tapahtuman ajankohta muuttuu ja haluamme ottaa sinuun yhteyttä. © Elisa Oyj 2020