Elisa logo
Lataa maksuton opas Erotu ja menesty asiakaskokemuksen avulla – opas kaupan ja palvelun alalle.
Oletko miettinyt, kuinka yhtenäinen asiakaskokemuksenne on eri kanavissa – myymälästä verkkokaupan chattiin, puhelinpalvelusta myymälässä tapahtuvaan asiakaspalveluun ja aina somemainoksista kaikkikanavaiseen jälkimarkkinointiin?

Elisalla on poikkeuksellinen ja monitoimialainen kokemus palvelualojen ja kaupan alan yritysten asiakaskokemuksen kehittämisestä, yli 20 vuoden ajalta. Poimi asiantuntijoidemme vinkit oppaasta:
 

  • Kuinka kehittää asiakaskokemusta kaikissa kanavissa tukemaan asiakkaan tarpeita, haluja ja yllättää asiakas positiivisesti?
  • Kuinka päästä eroon pistemäisistä kehitysprojekteista ja tarkastella asiointia laajana kokonaisuutena?
  • Mitkä ovat parhaat tavat kartuttaa monikanavaista asiakasymmärrystä, edesauttaa työntekijöiden sitoutumista ja valjastaa tämä tieto liiketoiminnan kehityksen tueksi?
  • Ja kuinka digitaalisuus voi tukea kaikkea tätä?


Kiristyvän kilpailun markkinassa asiakaskokemuksen merkitys korostuu

Kaupan ja palvelun alojen kilpailun määrä ja keinot markkinalla ovat moninkertaistuneet, joten erinomaisella asiakaskokemuksella on todella paljon merkitystä juuri voittavan lisäarvon näkökulmasta asiakasuskollisuuden, asiakaspidon ja uusasiakashankinnan kehittämisessä.

Tämän oppaan avulla tunnistatte asiakaskokemuksenne kehittämiskohteet ja saatte vinkkejä monikanavaiselle matkallenne. Oppaasta löydät myös konkreettisia esimerkkejä kaupan ja palvelusektorin asiakas- ja työntekijäkokemusta kehittävistä digitalisaatiototeutuksista.

  
Elisa

Asioinnin ja asiakaspalvelun tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja tuottaminen on osa Elisan Yritysasiakkaat-yksikön IT-liiketoimintaa. Tarjoama sisältää digitaalisen asioinnin palvelumuotoilua sekä digitaalisia puhevaihde- ja asiakaspalveluratkaisuja integroituna CRM-järjestelmiin. Asiakaskohtaisesti toteutamme prosessien automatisointia tekoälysovelluksilla, robotiikalla ja ohjelmistokehityksellä. Näiden asiointipalvelualustojen ylläpitoa ja kehitystä tarjoamme jatkuvana palveluna. Olemme tehneet asiointia parantavia toimituksia tuhansille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille.