Elisa | Vinkit onnistuneeseen asiakaskokemusprojektiin -webinaaritallenne
Alternative desc
Elisa | Asiakaskokemuksen mittaamisen oppaan lataus
Lataa webinaaritallenne ja nappaa vinkit onnistuneeseen asiakaskokemusprojektiin!

Ymmärtämisen kautta toteutukseen – poimi asiantuntijoiden vinkit mukaan matkallesi!

 

Miten edetä käytännössä, kun tavoitteena on parempi asiakaskokemus? Tämän kysymyksen kimppuun asiantuntijamme pureutuivat webinaarissamme. Lataa tallenne!

 

Jos tiedätte, että asioinnissanne ja asiakaskokemuksessanne on kehittämisen varaa ja olette valmiita aloittamaan matkan huipulle, kuuntele tallenteestamme asiantuntijoiden vinkit.

 

Käsittelemme muun muassa näitä teemoja:

 

  • Yrityksenne nykytilan tunnistaminen ja kehityskohteiden määritteleminen
  • Prosessin suunnittelu ja aloittaminen: kenet otetaan mukaan prosessiin, miten rakennetaan onnistunut roadmap?
  • Kehityssuunnitelman jalkauttaminen käytäntöön jatkuvasti parantaen
  • Asioinnin ja asiakaskokemuksen mittaaminen 
  • Voitosta uusiin voittoihin – vinkit jatkuvaan menestymiseen.

 

Hyödynnämme esimerkkinä käytännön toteutuksia muun muassa terveydenhuollon digitalisaatioon liittyvistä projekteista ja toteutuksista. Lataa tallenne oheisella lomakkeella.

 

Lataa webinaaritallenne

Elisan CX-asiantuntijat kertovat, miten voitte onnistua

 

Webinaarin puhujat ovat Elisan asiakaskokemuksen kehittämisen kokeneita asiantuntijoita. Autamme asiakasyrityksiä kehittämään asiointipolkuaan ja asiakaskokemusta muun muassa Elisan Palvelusprint-menetelmällä, josta kerromme webinaarissa lisää yritysten liiketoiminnan kehittämisen sekä terveydenhuollon näkökulmista.

Elisa

 

Asioinnin ja asiakaspalvelun tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja tuottaminen on osa Elisan Yritysasiakkaat-yksikön IT-liiketoimintaa. Tarjoama sisältää digitaalisen asioinnin palvelumuotoilua sekä digitaalisia puhevaihde- ja asiakaspalveluratkaisuja integroituna CRM-järjestelmiin. 

 

Asiakaskohtaisesti toteutamme prosessien automatisointia tekoälysovelluksilla, robotiikalla ja ohjelmistokehityksellä. Näiden asiointipalvelualustojen ylläpitoa ja kehitystä tarjoamme jatkuvana palveluna. Olemme tehneet asiointia parantavia toimituksia tuhansille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso tarkemmin Elisan tietosuojaperiaatteet. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen. Ilmoittautuessasi webinaariimme, tapahtumaamme tai lataamalla jonkin oppaistamme tallennamme sinusta tarvittavat yhteystiedot ja yhdistämme ne asiakastietojärjestelmäämme. Näin saamme tiedon tekemistäsi toimista esimerkiksi asiakaspalvelumme tietoon. Yhdistämistä tarvitaan erityisesti tilanteissa, joissa esimerkiksi tapahtuman ajankohta muuttuu ja haluamme ottaa sinuun yhteyttä. © Elisa Oyj 2020