Elisa | Menesty B2B-myynnissä: opas asiakaslähtöiseen myyntimalliin
Alternative desc
Elisa | Asiakaskokemuksen mittaamisen oppaan lataus
Lataa opas asiakaslähtöiseen B2B-myyntiin.

Rakenna myyntiprosessi asiakasta varten – vinkit asiakaslähtöiseen B2B-myyntiin

 

Milloin viimeksi olette tarkastelleet myyntiprosessianne kriittisin silmin? Asiakaslähtöisyys on monissa yrityksissä nostettu toiminnan keskiöön, mutta myyntiprosessien suunnittelusta se jää yhä monesti uupumaan. 

 

Lataa asiantuntijoidemme kirjoittama opas asiakaslähtöisen myyntiprosessin kehittämisen avuksi. Oppaasta sinulle selviää muun muassa

  • parhaat käytänteet, jotka B2B-myynti voisi poimia kuluttajamyynniltä
  • asiakaslähtöisen myyntiprosessin kehittämisen kolme askelta
  • vinkit myynnin arkea helpottavan CRM-järjestelmän kehittämiseen ja viisi porrasta, jolla viet sen käytäntöön. 

Oppaasta pääset lukemaan myös, kuinka Savonia-ammattikorkeakoulu on onnistunut yhtenäistämään asiakaspolkuaan niin, että se näkyy tuloksessa työajan säästöinä sekä  asiakkaalle tuotettuna lisäarvona.

Lataa asiantuntijaopas tästä

Vapauta myyjien aika asiakastyöhön modernisoimalla myynnin tukijärjestelmät

 

Myynnin ja markkinoinnin yhteistyö, automaatioiden hyödyntäminen, asiakkaiden muuttuneisiin tilanteisiin reagoiminen ja sen kautta lisäarvon luominen ovat kaikki tapoja tuoda myyntiprosessi lähemmäs asiakasta. Asiakaslähtöinen myynti tekee myös myyjien työstä sujuvampaa: työaikaa säästyy, kun myyntiä tukevat työkalut hoitavat rutiinityöt myyjien puolesta. 

 

Oppaasta saat parhaat vinkkimme asiakaslähtöiseen myyntiprosessiin sekä myyntityötä tukevien työkalujen kehittämiseen. Lataa opas ja lue, miten tekin onnistutte modernisoimaan B2B-myyntinne.

 

Elisa

 

Asioinnin ja asiakaspalvelun tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja tuottaminen on osa Elisan Yritysasiakkaat-yksikön IT-liiketoimintaa. Tarjoama sisältää digitaalisen asioinnin palvelumuotoilua sekä digitaalisia puhevaihde- ja asiakaspalveluratkaisuja integroituna muun muassa Microsoftin ja Salesforcen CRM-järjestelmiin. 

Asiakaskohtaisesti toteutamme prosessien automatisointia tekoälysovelluksilla, robotiikalla ja ohjelmistokehityksellä. Näiden asiointipalvelualustojen ylläpitoa ja kehitystä tarjoamme jatkuvana palveluna. 

 

Olemme tehneet asiointia parantavia toimituksia tuhansille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso tarkemmin Elisan tietosuojaperiaatteet. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen. Ilmoittautuessasi webinaariimme, tapahtumaamme tai lataamalla jonkin oppaistamme tallennamme sinusta tarvittavat yhteystiedot ja yhdistämme ne asiakastietojärjestelmäämme. Näin saamme tiedon tekemistäsi toimista esimerkiksi asiakaspalvelumme tietoon. Yhdistämistä tarvitaan erityisesti tilanteissa, joissa esimerkiksi tapahtuman ajankohta muuttuu ja haluamme ottaa sinuun yhteyttä. © Elisa Oyj 2020