Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Juni 2019

Academiegebouw met 444-vlag
 

Een scheikundige als correspondent in de VS

Scheikunde, de studie die Hans Klis in 2009 in Leiden afrondde, is niet meteen wat je bij een journalistieke generalist zou verwachten. ‘Ik ben een laatbloeier’, zegt Klis. Terwijl hij er op zijn 34ste toch al een verblijf van vier jaar als correspondent in de VS op heeft zitten en een boek schreef over de beruchte schoolshootings.

Lees meer
Cover Generatie Columbine
 

Leiden Alumni Event

Op zaterdag 21 september vindt het Leiden Alumni Event weer plaats. Een mooie gelegenheid om terug te komen naar Leiden, oude bekenden te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. Met dit jaar aansluitend de Nacht van Ontdekkingen, waar u met uw kaartje ook aan kunt deelnemen.

Wat kunt u verwachten?
Nacht van Ontdekkingen
 

Ontdek Rembrandts sporen aan de universiteit

Wie kent hem niet: de wereldberoemde Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn. Maar wist u ook dat Rembrandt zich aanmeldde als student aan de Universiteit Leiden? Dit 444-jaar, dat ook een Rembrandtjaar is, maakt de universiteit de schilderijen van Rembrandt op een spectaculaire manier zichtbaar.

Loop de Rembrandtroute
444-logo
 

Alumnus in de media 

Frits Philips (1968) studeerde Japanse taal en cultuur in Leiden. Hij werkte als tekstschrijver, had een eigen communicatiebureau en geeft nu workshops over creativiteit. 

'Michelangelo zou eens gezegd hebben dat de engel al in het beeld gevangen zat. En dat hij die alleen nog maar uit het marmer hoefde te bevrijden. Dat is een heel romantische kijk op het kunstenaarschap. Maar creativiteit is dingen doen. Oefenen, liefst elke dag.'

Lees het interview in de NRC
 

Life Long Learning

 Start 22 juli MOOC 'The Importance and Power of Music in our Society' (gratis)
 Start 25 aug International Cyber Security Summer School 2019
 
Recent verschenen
Alumnibureau op Instagram