Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Mei 2019

Apothekersrdijk, Leiden
 

Klopt dat wel?

Alumnus Peter Burger is - samen met zijn collega Alexander Pleijter - in Nederland de verpersoonlijking van het factchecken. Door een succesvolle crowdfundcampagne kunnen de Nieuwscheckers van de universiteit de EU-verkiezingscampagnes kritisch volgen.

Lees meer
Fake news
 

Alumni Masterclass over stress op de werkvloer

Wat is stress? Hoe werkt het fysiologisch? En hoe kom je uit een neerwaartse spiraal? Twee Leidse wetenschappers zorgen op dinsdag 11 juni voor een avond vol kennis en inspiratie over stress. Deze Alumni Masterclass biedt concrete handvatten om stress bij uzelf of medewerkers te lijf te gaan.

Lees meer
Alumni Masterclass

Word een held met geld: JAN thema-avond

Wat moet je doen met je studieschuld, waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een hypotheek en hoe beleg je je geld? Op woensdag 5 juni staan deze onderwerpen centraal op de thema-avond van het Jonge Alumni Netwerk.

Lees meer
JAN thema-avond
 

Brandwonden herstellen met inktvistanden

Een team van elf studenten doet mee aan de prestigieuze synthetische biologiewedstrijd iGEM. Zij werken aan een innovatieve oplossing voor brandwonden met behulp van een door bacteriën geproduceerd inktviseiwit. Geef hen een steuntje in de rug en doneer aan dit mooie project!

Lees meer op SteunLeiden.nl
Brandwonden herstellen met inktvistanden
 

Leiden in een ander nachtlicht

Op zaterdag 18 mei 2019 vindt de elfde editie van de Museumnacht Leiden plaats. In deze nacht openen negen musea hun deuren. Omdat de Universiteit Leiden dit jaar 444 jaar bestaat, pakken we uit in het Academiegebouw. Een nacht met een gouden randje!

Wat is er te doen?
444-logo
 

Alumna in de media 

Eveline van Rijswijk (31) studeerde politicologie en geschiedenis in Leiden. Ze maakte een 'one-woman show' over de opmars van vrouwen op het Binnenhof en ontdekte tijdens haar onderzoek naar honderd jaar vrouwenkiesrecht vele boeiende, vaak onbekende verhalen. 

'Een mooi verhaal is dat van Kamerlid Corry Tendeloo. Aan haar danken we dat in de jaren vijftig de wetten zijn afgeschaft dat vrouwen bij hun huwelijk ontslag kregen en ‘handelingsonbekwaam’ werden. Tendeloo had kanker, maar stelde een operatie uit om bij cruciale stemmingen te kunnen zijn.'

Lees het interview in Trouw
 
 
Recent verschenen
Vacatures voor jonge alumni