Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Maart 2019

Den Haag
 

‘Op mijn vijfde heb ik een website gebouwd'

Tyron Offerman probeert zoveel mogelijk uit het leven te halen. De 28-jarige informaticus en bedrijfseconoom heeft maar liefst drie banen: ict-strategieconsultant, docent en promovendus bij de Leidse universiteit. ‘Ik sport veel, dat is nodig om alles wat ik doe te kunnen volhouden.’

Lees meer
Tyron Offerman
 

Verkiezingen: van het provinciehuis naar Brussel

De Provinciale Statenverkiezingen van woensdag hebben het politieke landschap flink opgeschud. Op 27 maart kruisen partijen als GroenLinks, VVD en de PvdA opnieuw de degens tijdens het debat tussen jonge kandidaten voor het Europees Parlement. Wil je meepraten en ben je benieuwd naar de standpunten?

Debatteer mee bij het Europees Verkiezingsdebat voor jonge alumni
Europees Verkiezingsdebat
 

Carrièrecafé voor alumni 35+

Toe aan een nieuwe stap? Op woensdag 17 april is het Carrièrecafé voor alumni weer open. Meld je aan en sta, geholpen door professionele coaches, stil bij je loopbaan, de keuzes waar je voor staat en de volgende stap - hoe groot, klein of spannend ook - die je zou kunnen zetten. 

Meer info en aanmelden
Carrièrecafé
 

Singelloop Leiden

Medailles, flyers en posters van de 44e Singelloop - op vrijdag 5 april - staan dit jaar in het teken van de 444-jarige universiteit. Vanwege haar bijzondere verjaardag sponsort de Universiteit Leiden de goede doelen van de Singelloop. Loop je mee?

Lees meer
444-logo
 

Alumna in de media 

Mirjam de Blécourt (55) studeerde rechten in Leiden. In het Algemeen Dagblad vertelt ze over haar werk als advocate, haar autobiografie, politieke ambities en vrouwen aan de top.

'Daar heb ik me altijd aan geërgerd, aan vrouwen die zeggen: ik wil geen excuus-Truus zijn. Echt kapót aan geërgerd. Als een man door een vriend wordt benoemd, denkt die helemaal niet: ‘ik ben een excuus-Wim'.' 

Lees het interview in het Algemeen Dagblad
 

Life Long Learning

 Start 1 april MOOC: Evolution Today (gratis)
 Start 2 april HOVO-colleges: Spinoza en Amsterdam
 Start 4 april Studium Generaleserie 'Duistere dystopieën: doemdenken over de toekomst' (gratis)
› Start 15 april MOOC: Heritage under threat (gratis)
 
 
Recent verschenen
Werken bij de Universiteit Leiden