Enya Seguin is een idealist. Deze 22-jarige alumna van het Leiden University College in Den Haag wil het voor patiënten in Afrika mogelijk maken om door middel van een app toegang te krijgen tot artsen overal ter wereld. Ze laat zich niet weerhouden door de vele voetangels en klemmen.
Komt u zaterdag 2 juni ook terug naar Leiden? Met een kaartje voor het jaarlijkse Alumni Event heeft u niet alleen een passe-partout voor de Leidse Museumnacht in handen, maar kunt u ook rekenen op een avond gezellig bijpraten met oud-studiegenoten, een uitgebreid buffet én een speciaal voor u georganiseerd programma.
Steeds meer organisaties zijn bezig met de vraag hoe diversiteit kan bijdragen aan hun succes. Toch heeft de focus op diversiteit niet altijd positieve effecten. Zo ligt, onder andere, uitsluiting op de loer. Het managen van diversiteit vraagt daarom om inclusief leiderschap. Maar wat is dat precies? En hoe doe je dat dan?
‘Als er voor 1900 meer wolkenkrabbers hadden gestaan in de urbane gebieden van Australië, zouden vogelverzamelaars daar veel minder werk hebben hoeven verrichten.’
Die ogenschijnlijke droge stelling komt van buitenpromovendus Justin Jansen. Deze verwoede vogelliefhebber promoveert op 22 mei en schreef een vuistdik proefschrift over de vele vogels die de Fransman Nicolas Baudin verzamelde tijdens zijn expeditie in Australië (1800-1804). Tegenwoordig is de diversiteit aan vogels daar aanzienlijk afgenomen, mede vanwege de explosieve hoogbouw in steden.
Stefan Wilson volgde een masteropleiding Statistiek in Leiden. Hij doet promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit, maar stond laatst ook op het podium van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in de stad.
'Ik was goed in wiskunde en lesgeven vind ik erg leuk om te doen. Tegelijkertijd is reggae mijn hartslag. Muziek is altijd mijn uitlaatklep geweest.'