Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Januari 2019

Leiden
 

Van rechtenstudent tot indianenexpert

Zelfs de Mohawk-indianen waren geïnteresseerd in de scriptie van de toen net afgestudeerde Serv Wiemers (1967). De rechtenalumnus raakte al jong geïntrigeerd door de huidige leefwereld van indianen. Hij bezocht veel reservaten in de Verenigde Staten en schreef er onlangs een boek over.

Lees meer
Serv Wiemers
 

Kies uit acht colleges op de dies voor alumni

Gegluur vanuit het buitenland, gevaarlijke vrouwen, PTSS en de universiteit in oorlogstijd. In totaal staan er acht colleges over deze en andere onderwerpen op het programma van de dies voor alumni op zaterdag 16 februari. Welk college sluit aan bij uw interesses? 

Naar het programma
Dies voor alumni 2019
 

‘Cleveringa was meer dan held voor één dag’

In zijn biografie over professor Rudolph Cleveringa vult Kees Schuyt het bestaande beeld aan. Bijna alle aandacht gaat uit naar Cleveringa’s protestrede tegen de nazi’s, terwijl zijn latere verzetswerk nog veel riskanter was. Bovendien stond Cleveringa niet alleen. ‘Zonder Telders geen Cleveringa.’ 

Naar het interview
Churchill en Cleveringa
 

Leiden Loves Science

Dit jaar viert de Universiteit Leiden haar 444ste verjaardag en organiseren we een jaar lang allerlei activiteiten, waaronder een alternatieve Valentijnsavond. Gaat uw hart sneller kloppen door wetenschappelijke ontdekkingen? Kom dan naar Leiden Loves Science in het Rijksmuseum voor Oudheden. 

Lees meer
444-logo
 

Alumna in de media 

Hanna Hensen (28) studeerde geneeskunde in Leiden. In Elsevier wordt zij genoemd op een lijst van Nederlands onderzoekstalent over de grens. Hanna studeerde af in 2016 en vertrok naar Australië om haar PhD te halen.

'Ik onderzoek slaapstoornissen en -problemen bij mensen met multiple sclerose. Deze groep patiënten heeft daar veel last van, maar er is weinig bekend over oorzaak en gevolgen.'

Lees meer in Elsevier Weekblad (tegen betaling)
 
 
Recent verschenen
Werken bij de Universiteit Leiden