Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Februari 2019

Leiden
 

‘Het gaat mij om de verhalen en wie ze vertelt’

Als meisje wilde Laura van Broekhoven al archeologie studeren en haar droom kwam uit. Nu is de Leidse alumna directeur van het ‘Pitt Rivers Museum of anthropology and world-archaeology’, een van de vier musea van Oxford University.

Lees meer
 Laura van Broekhoven
 

In Leiden duurt de liefde voort

In de studententijd bloeien vele nieuwe liefdes op. Soms voor even en soms voor altijd. Wij vroegen alumni hun liefdesverhaal te delen. Lees hoe Liesbeth en Jorrit elkaar ontmoetten op de eerste dag van de EL CID en hoe de Leiden Marathon de liefde bezegelde van Charlotte en Levi. 

Naar de verhalen
Leiden zoekt liefde
 

Honderden alumni vieren samen dies natalis

Twee jaar eerder kleurde de sneeuw de straten nog wit. Op de dies voor alumni 2019 leek de lente juist net begonnen. In de stralende zon vonden ruim 500 alumni hun weg naar het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG) om de 444ste verjaardag van hun alma mater te vieren te midden van Leidse wetenschappers, jonge onderzoekers en oud-studiegenoten.

Lees meer
Willemijn Aerdts
 

Citizen Science

Hoeveel soorten vlinders leven er in mijn tuin? Herken ik het Leids dialect? En wat is de luchtkwaliteit in mijn omgeving? De universiteit daagt haar alumni en wetenschappers uit om samen onderzoek te doen naar (maatschappelijke) vraagstukken. Want wetenschap is van iedereen!

Heeft u een vraag voor de Leidse wetenschappers?
444-logo
 

Alumna in de media 

Gerdien Verschoor studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Per 1 juli begint ze als directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork en gaat daar de verbouwing leiden. Haar eerste bezoek aan het vroegere doorgangskamp is ze nooit vergeten.

'Ik heb elf jaar in Polen gewoond en gewerkt en kende de musea en de voormalige kampen daar: volgepropt met verhalen. (...) Westerbork was grotendeels leeg. Dat maakte een verpletterende indruk op me.' 

Lees het interview in het Reformatorisch Dagblad
 
 
Recent verschenen
Werken bij de Universiteit Leiden