Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

April 2019

Oude Sterrewacht, Leiden
 

Dankzij archeologie de wereld over

Van de tanden van apen tot de microstructuur van botten: archeologe Simone Lemmers (31) is gefascineerd door botresten die ons meer vertellen over het verleden. Haar nieuwsgierigheid heeft geleid tot een zeer internationale carrière. Via het Verenigd Koninkrijk, waar ze getuige was van het Brexit-referendum, naar haar oude liefde Cyprus.

Lees meer
Simone Lemmers
 

Zero waste: JAN-workshop over leven zonder afval

Wat houdt de circulaire economie precies in, hoe breng je die zelf in de praktijk en hoe leef je zonder afval? Jessie Kroon – bekend van het blog ‘Zero Waste Project’ – geeft op woensdag 8 mei antwoord op deze vragen in een workshop van het Jonge Alumni Netwerk (JAN).

Lees meer
Zero Waste
 

Speuren naar zeldzame en onbekende verwekkers

Verlamming, spraakproblemen, depressie. De gevolgen van een hersenontsteking zijn divers van aard, maar hebben vaak een enorme impact. Met steun van het Leids Universiteits Fonds (LUF) werkt dr. Jutte de Vries, arts-microbioloog bij het LUMC, aan een oplossing. 

Lees meer
Dr. Jutte de Vries
 

Fiets je mee?

De fiets, tandem, eenwieler, elektrische fiets, lowrider, swapfiets, riksja, stadsfiets of racefiets mag uit de schuur! Speciaal ter ere van onze 444ste verjaardag hebben we een fietsroute gemaakt van precies 44,4 km die u langs de mooiste plekjes tussen Leiden en Den Haag voert. 

Lees meer
444-logo
 

Alumnus in de media 

Henk Tetteroo (67) studeerde in de jaren zeventig Nederlands in Leiden. In de NRC vertelt hij over zijn extreem duurzame levensstijl en wat hij onder het woord 'wereldburger' verstaat. 

'Ik stel voor dat we de term wereldburger reserveren voor mensen die zich bewust zijn van hun eigen voetafdruk, die weten van smeltende ijskappen, overstromingen en verwoestijning en hun gedrag daaraan aanpassen. En die dus niet 10.000 kilometer per jaar vliegen.'

Lees het interview in de NRC
 
 
Recent verschenen
Werken bij de Universiteit Leiden